Články

Najnovšie príspevky blogu

Jul 31, 2021
Trhané bravčové mäso a jeho použitia v gastronómii
Pulled pork čiže trhané bravčové, je americká klasická príprava bravčového mäsa, ktoré sa peklo na barbecue aj s kosťami a kožou, pretože takýto kus mäsa, sa tak ľahko nevysuší a zostáva šťavnatý. Trhané bravčové sa však v rôznych obdobách objavuje v rozličných svetových kuchyniach a pre svoju úžasnú chuť udomácnilo aj u nás, a to najmä ako tzv. Street food. Šťavnaté kúsočky pomaly pečeného...
Jul 2, 2021
Mäsiarske remeslo
Mäsiarske remeslo má napokon pomerne dlhú a zaujímavú históriu. Trúfli by ste si uhádnuť kedy sa vlastne objavili prví majstri mäsiarskeho remesla? Možno sa budete diviť.
Apr 24, 2021
Nože Oskard
Či už ste nadšený amatér, alebo ostrieľaný profík, či už ste mäsiar, alebo kuchár, tak zákonite oceníte kvalitný nôž, ktorý vám značne zjednoduší a spríjemní prácu s akoukoľvek surovinou.
Apr 23, 2021
Balenie jedál dnes vyriešite ľahko a rýchlo
Prevádzkujete reštauráciu, jedáleň, hotel či penzión? Majú vaši hostia a zákazníci záujemsi odniesť jedlo sebou? Vo veľkej miere určite áno. Iste teda v takýchto prípadoch riešiteako čo najlepšie a hlavne hygienicky daný produkt pre zákazníka pripraviť. Nestačí len dobre uvariť či nachystať, ale je nutné aj vhodne zabaliť. Balenie jedál dnes vyriešite ľahko a rýchlo. Nie je to žiadna veda, keď...
Dec 30, 2020
Palacinky
Málo komu sa pri tomto slovu nezačnú zbiehať slinky a málokto túto sladkú pochutinu aspoňraz v živote neochutnal. Palacinka! Suchopárne povedané, palacinka je múčnik z nekysnutého cesta, ktorý sa vyrába spravidla z hladkej múky, mlieka a vajec, pričom cesto môže byť doplnené napríklad aj o soľ, obyčajný či vanilkový cukor a korenie. Palacinky majú svoju sladkú i slanú variantu a pečú sa v...
Dec 28, 2020
Základné druhy kávy
Kultúra pitia kávy je v našej krajine na solídnom vzostupe a od klasického nepekného "turka" sme v minulých rokoch urazili už veľký kus cesty a stúpa tiež aj povedomie užívateľov o kultúre konzumácie tohto nápoja. Poďme si, preto pre lepšiu orientáciu spoločne prebrať niektoré zo základných druhov prípravy kávy s ktorými sa v súčasnosti v môžeme nielen v kaviarňach stretnúť.
Zobrazenie 1 - 6 zo 11 článkov