- today
- label Novinky
- favorite 0 lajkov
- comment 0 komentárov
Dôvodom jeho neobľúbenosti je zrejme nesprávna príprava, kedy výsledok môže mať nie úplne vzhľad ktorý by nabudil vaše chuťové bunky k jeho konzumácii. Avšak keď dodržíte správny postup a kvalitné suroviny bude toto tradičné maďarské jedlo patriť k Vašim obľúbeným rýchlym, chutným a zdravým jedlám.
Lečo je maďarským jedlom, ale prakticky ho nájdete v každej stredoeurópskej kuchyni. K jeho príprave potrebujete len cibuľu, papriku a paradajky a tento základ sa dá rôznorodo dopĺňať ďalšími surovinami. Existujú varianty leča so slaninou, klobásou, cuketou či fazuľou, niekedy sa to takmer hotového leča môže primiešať vajce.
Je to jedlo vhodné pre vegetariánov, avšak pridaním klobásy aj slaniny určite nič nepokazíte, a máte tak jedlo aj pre tých, čo potrebujú mať v jedle mäso aby sa zasýtili.
Lečo je jednoduché a rýchle jedlo, ktoré sa s obľubou pripravuje v letnej sezóne keď dozrievajú paradajky, paprika, cibuľa ale jeho veľkou výhodou je aj to, že hotové lečo si môžete zavariť a konzumovať ho aj počas zimy.
Čo budete potrebovať na prípravu chutného leča pre 4 osoby:
1,2 kg bielej papriky
1 ks bielej štipľavej papriky
1,2 kg paradajok
300 g cibule
Bravčová masť
200 g gazdovskej slaniny
100 g klobásy
5 vajcia
Soľ
Čierne korenie
*prípadne papriku, paradajky a cibuľu nahraďte 2ks 0,5l zaváraného leča
Postup prípravy:
Pri príprave leča je veľmi dôležité dodržať pomer paradajok, papriky a cibule v pomere 4:4:1 a neprehnať to s celkovým časom dusenia.
Cibuľu, slaninu a klobásu si nakrájajte na menšie kúsky a osmahnite na panvici spolu s bravčovou masťou.
Následne pridajte nakrájanú papriku, poduste 10 minút, následne pridajte paradajky, všetko premiešajte a duste 5 minút.
Paprika aj paradajky pustia šťavu, netreba to preto podlievať vodou. V závere zmes osoľte, okoreňte a zmiešajte s 5 vajíčkami, poduste cca 3 minúty a môžete servírovať, najčastejšie s chlebom alebo varenými zemiakmi.
Súvisiace produkty
Oskard univerzálny kuchynský nôž NK 040 - 13 cm čepel
Nože OSKARD sú zárukou spoľahlivosti vo vašich rukách. Dokonale naostrené čepeľ umožní veľmi...
Paris mlynček na korenie, čokoládový, 50 cm
Klasický drevený mlynček Paris z bukového dreva s tradičným mlecím mechanizmom.
Komentáre (0)