Šprot je malá morská sleďovitá rybka, ktorá žije prevažne v Baltickom mori, je zdrojom bielkovín, zdravých tukov a omega 3 mastných kyselín, vitamínov A,D,E, minerálnych látok ako je vápnik, zinok, jód, železo a selén.

šprotová nátierka 

Šprotová nátierka je skvelou voľbou čo si dať na raňajky či na desiatu. Na chlebe či obľúbenom pečive a s veľkou porciou zeleného šalátu, rukolou a pažítkou doprajete svojmu telu výživné a chutné jedlo.

Príprava tejto nátierky trvá 5 minút a zvládne ju pripraviť naozaj každý. 

suroviny na šprotovú nátierku

Budete potrebovať stolný mixér a tieto ingrediencie:

Údené šproty 300 g
1 lyžičku dijónskej horčice
50 g masla
1 strúčik cesnaku
1 menšiu cibuľu
Soľ podľa chuti
1 lyžičku červenej mletej papriky
Čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy: 

Všetky ingrediencie postupne vložte do mixéra a premiešavajte, pokiaľ sa všetky suroviny spoja a vznikne hladká homogénna hmota, trvá to cca 3 minúty. Môžete servírovať na chlebe alebo obľúbenom pečivo s poriadne veľkou porciou zeleniny.

Táto nátierka vám skvelé poslúži aj ako dip ku zelenine či krekrom, keď vás prekvapí nečakaná návšteva a chcete ich chutne pohostiť. 

Súvisiace produkty

Komentáre (0)

Nie sú tu žiadne komentáre