Jeden zo spôsobov, ako účinne uchovávať potraviny je čím ďalej tým obľúbenejšia metóda vákuovania. Vákuovanie spočíva v uchovávaní potravín vo vákuu, za pomoci špecializovaných zariadení, čím sa spomaľuje oxidácia a potraviny zostanú čerstvé až 4x dlhšie ako pri iných metódach uchovávania. Pri vákuovaní je plne zachovaná výživová hodnota potravín a nedochádza ani k zmene chuti a arómu. Vákuovanie je nielen skvelá metóda konzervácie, ale rovnako je stále populárnejšie aj varenie vo vákuu teda sous vide. Táto metóda varenia je veľmi obľúbená najmä medzi profesionálnymi kuchármi, ale ocenia ju aj amatérski nadšenci, pretože ťažko nájdete lepší prístup, ako dosiahnuť úžasnejšiu krehkosť a šťavnatosť mäsa. Nenechajte sa však zmiasť, vo vákuu sa dá variť nielen hovädzie mäso, ale s trochou zveličenia čokoľvek vrátane rozličných druhov zeleniny, ale tiež napríklad krehké rybie mäso a mnoho ďalšieho. Vo vákuu je možné mäso tiež veľmi účinne a rýchlo marinovať. Mäso krásne nasaje marinádu za zlomok času, než keby ste ho klasicky nechali odležať v chladničke.

Vákuovanie je modernou, účinnou av neposlednom rade aj pomerne cenovo dostupnou metódou, nielen pre veľké gastro prevádzky
či mäsiarstvo a podobne, ale aj pre domácnosti. V spoločnosti Masostroje Vám môžeme ponúknuť nielen veľmi kvalitné základné lištové vákuové baličky, ale aj pokročilejšie vákuové baličky vhodné do gastro prevádzok a tiež poloautomatické zariadenia na vákuové balenie potravín na tácky. Samozrejmosťou je aj pestrá ponuka toho najkvalitnejšieho príslušenstva, ktoré pozostáva
z rozličných vákuových sáčkov všetkých najpoužívanejších rozmerov a tiež táckov. Poďte s nami vyskúšať, ako Vám vákuovanie úžasne zjednoduší a spríjemní prácu!

Comments (0)

No comments at this moment