V kuchyni môžeme mleté mäso využiť na množstvo receptov a vďaka svojej štruktúre a vlastnostiam skvele poslúži aj pri nesmelých pokusoch kuchárskych začiatočníkov. V tradičnej slovenskej kuchyni používame mleté mäso na prípravu sekané, fašírok,
alebo ako zmes do plnených paprík. Veľmi dobre sa z neho dajú tvoriť guličky, alebo bochníčky a priamo nabáda k príprave ako bolonské ragú s obľúbenými druhmi cestovín. V neposlednom rade je mleté mäso kľúčové na prípravu hamburgerov.

Mleté mäso sa dá koreniť v podstate čímkoľvek čo Vás napadne a čo Vám chutí – samozrejme úplným základom je soľ a korenie, použiť môžete čerstvé alebo sušené bylinky, ako je majorán, rozmarín, tymian či oregano. Obľúbená býva aj červená (sladká, alebo ostrá) paprika, klasická alebo rímska rasca, ale aj muškátový kvet či strúhaný muškátový oriešok.

A ako vyberieme kvalitné mäso? Čerstvé mäso môžeme spoznať podľa toho, že sú na ňom ešte dobre viditeľné obrysy po mletí a mäso nesmie kašovité konzistencie. Tiež by sme si mali dať pozor na to, či sa na povrchu mäsa nevyskytuje šedý povlak, čo je známkou toho, že mäso už môže byť staré a nevhodné na konzumáciu.

Najlepšie však je, ak si mäso sami pomelieme. K tomu sa vám bude skvele hodiť bohatý sortiment spoločnosti Masostorje. Ponúkame Vám širokú paletu prémiových mlynčekov na mäso, pre kuchyne, mäsiarstvo aj veľké, priemyselné gastro prevádzky. Čo by však bol mlynček na mäso bez použitia kvalitných a ostrých rezných dosiek alebo nožov ... Sme veľmi radi, že Vám môžeme novo ponúknu rezné dosky a nože, tradičného prémiového Talianskeho výrobcu SALVINOX. Z ich sortimentu si určite vyberie aj ten najnáročnejší
a mleté mäso potom bude stáť skutočne na to!

Comments (0)

No comments at this moment