Novinky

Grilovaný syr, ananás či steak?

Keď sa povie leto určite každého z nás napadne grilovanie všemožných dobrôt na záhrade s priateľmi či rodinou. Skúsili ste niekedy ugrilovať aj niečo iné ako steak či klobásky? Zopár zaujímavých a overených tipov Vám ponúkame aj my. Na to aby ste ugrilovali naozaj chutný hovädzí steak potrebujete v prvom rade kvalitný kus mäsa, dobre rozpálený gril, soľ a čierne korenie a nerezové kliešte na obracanie mäsa na grile. To je klasika, ktorú už každý určite skúsil. Ale čo tak ugrilovať si syr či ananás?

today

Rychlá a chutná rybacia pomazánka - šprotová

Šprot je malá morská sleďovitá rybka, ktorá žije prevažne v Baltickom mori, je zdrojom bielkovín, zdravých tukov a omega 3 mastných kyselín, vitamínov A,D,E, minerálnych látok ako je vápnik, zinok, jód, železo a selén. Šprotová nátierka je skvelou voľbou čo si dať na raňajky či na desiatu.

today

Lečo buď milujete alebo nenávidíte

Dôvodom jeho neobľúbenosti je zrejme nesprávna príprava, kedy výsledok môže mať nie úplne vzhľad ktorý by nabudil vaše chuťové bunky k jeho konzumácii. Avšak keď dodržíte správny postup a kvalitné suroviny bude toto tradičné maďarské jedlo patriť k Vašim obľúbeným rýchlym, chutným a zdravým jedlám.

today

Zemiakové halušky na tri spôsoby

Zemiakové halušky sú tradičným slovenským jedlom, pochutia si na nich vždy dospelý, deti a aj akákoľvek návšteva zo zahraničia. Jednoduché jedlo na prípravu, ktoré je nielen výnimočne chutné a zasýti ale dá sa pripraviť na niekoľko spôsobov, kedy medzi najobľúbenejšie patria práve bryndzové halušky, halušky s kyslou kapustou a halušky s tvarohom. Záleží od regiónu v ktorom sa nachádzate, tam vás presvedčia na ich najlepšie halušky. Ktoré sú vaše najobľúbenejšie?

today

Farbenie veľkonočných vajíčok prírodným farbivom

Krásne farebné a pritom originálne zafarbené vajíčka. Vyskúšajte si tento rok na Veľkú noc zafarbiť vajíčka pomocou prírodných farbív, ktoré sa nachádzajú v zelenine, koreninách či čaji a budete milo prekvapený z výsledku. Spôsobov na farbenie či zdobenie vajíčok je mnoho, ale tento jednoduchý a efektívny spôsob sa vám určite zapáči natoľko, že si ho budúci rok opäť zopakujete. 

today

Falošný kotlíkový guľaš so špekačkou – trampská pochúťka, ktorú si pripravíte jednoducho aj doma

Ostalo vám doma po víkende niekoľko špekačiek? Uvarte si rýchly falošný kotlíkový guľáš - rýchly obed, ktorý zahreje, zasýti a chuťovo poteší každého stravníka. Ani oheň nepotrebujete zakladať, spravte si ho v zrýchlenej verzii doma na sporáku.  Ale aby ste zachovali pravé chute falošného kotlíkového guľášu je potrebné dodržať niekoľko zásad.

today

Viete prečo sa medvedí cesnak volá medvedí?

Poznáte medvedí cesnak (Allium ursinum)? Túto chutnú bylinku s mnohými liečivými a pre ľudské telo prospešnými vlastnosťami mnohí považujú za všeliek a za prírodné antibiotikum. Vyberte sa do lesa a nazbierajte si za hrsť tohto životobudiča. Ide naozaj o veľmi zdravú bylinu, ktorá obsahuje veľa vitamínu A, B, C, minerály ako horčík, zinok, železo a má veľmi silné detoxikačné schopnosti, takže je výborný pri akejkoľvek jarnej detoxikačnej kúre.

today

Hliníkové klipsy, svorky, spony do klipsovačiek pre uzatváranie črievok

Hliníkové klipsy sú neoddeliteľnou súčasťou potravinárskeho priemyslu, napríklad pri výrobe tavených syrov či rôznych nátierok, ktoré sú balené v črievkach, ale ich najčastejšie použitie je v masospracujúcom priemysle, kde sa používajú na bezpečné a efektívne uzatváranie črievok pri výrobe rôznych mäsových produktov, ako sú klobásy, salámy, párky či paštéty. 

today

Škvarková pomazánka s vajíčkem

Škvarková nátierka u nás patrí k tým najpopulárnejším nátierkam vôbec. Je jemná, krásne vonia a chutí skvele len tak natretá na chlebe, ale tiež napríklad na chlebíčkoch. Dá sa pripraviť na niekoľko spôsobov, náš najobľúbenejší recept je práve ten kde sa do nátierky pridáva, okrem iného aj varené vajíčko.

today

Nerezové háky a ich využitie

Mäsiarske háky sú nenahraditeľným nástrojom v potravinárskom priemysle, predovšetkým majú využitie v mäsiarstve pri spracovaní mäsa. Využívajú sa pri manipulácii s mäsom, jeho presun, vešanie či transport, čím výrazne uľahčujú prácu a zároveň spĺňajú hygienické požiadavky. Rozlišujeme viacero druhov hákov podľa ich využitia.

today

Najuniverzálnejší nôž do kuchyne Oskard NK038

Kuchynský nôž Oskard NK 038 je ideálnou voľbou pre každú domácnosť, kde sa kladie dôraz na kvalitu, funkčnosť a pohodlie pri príprave jedál. Tento univerzálny nôž s 11 cm dlhou pílkovitou čepeľou je navrhnutý tak, aby spĺňal požiadavky na efektívne a precízne krájanie rôznych potravín, vrátane pečiva. Je vyrobený z vysoko kvalitnej chróm-molybdénovej ocele, ktorá zabezpečuje optimálnu tvrdosť a dlhú životnosť. Nôž Oskard NK038 je ideálnym nástrojom pre každodenné použitie.

today

Vakuové balenie potravín a jeho výhody

Vákuovanie je jednoduchým a časovo nenáročným procesom, ktorý pomáha uchovávať jedlo čerstvé a tým predchádza nadmernému plytvaniu potravy.  Je vítaným spôsobom skladovania prebytočných potravín, ktoré nestíhate včas spotrebovať, pretože takto zostáva jedlo až päťnásobne dlhšie čerstvé, pričom sa zachováva jeho pôvodná vôňa, farba či chuť. Vákuové balenie sa využíva ako v domácnostiach, tak v potravinárskom priemysle ale svoje využitie našiel aj v iných odvetviach.

today